Laatste peiling

Peiling week 36

Premier Samsom of premier Rutte?

Met de verkiezingen in zicht stijgt de PvdA in deze peiling wederom, nu naar 33 zetels. Een paar dagen voor de verkiezingen staat de PvdA gelijk met de VVD. Hiermee staat de kiezer op 12 september voor een cruciale keuze; wil ik opnieuw premier Rutte, of kies ik voor premier Samsom?

SP in vijf weken 13 zetels verloren

Vergeleken met de peiling van vijf weken geleden verliest de SP 13 zetels. Evengoed staat de SP vergeleken met de huidige zetelverdeling nog steeds op 9 zetels winst.

Kleine verschillen

De peiling laat verder zien dat de rest van de partijen in deze verkiezingsstrijd weinig verandering laten zien. Het CDA zakt naar 14, D66 schommelt rond de 16 zetels en Groen Links komt uit op 4. De ChristenUnie zakt naar 6 en de Partij voor de Dieren blijft op 3 zetels steken. De PVV is al enige tijd stabiel op 16 zetels.

 

EXTRA PEILING 5 september 2012

PvdA blijft stijgen ten koste van SP

Na de enorme aandacht op de social media tijdens het Carredebat van dinsdagavond heeft Buzzpeil besloten een extra peiling uit te brengen. In deze peiling stijgt de PvdA wederom, nu met 2 zetels naar 27 zetels. De SP verliest fors, deze partij krimpt met 4 zetels naar 24. Een kleine week voor de verkiezingen staat de PvdA nog 5 zetels achter op de VVD.

Kleine verschillen

De extra peiling laat verder zien dat de debatten weinig invloed hebben op andere partijen. De VVD klimt een zetel naar 33 zetels, het CDA klimt naar 16, D66 klimt naar 17, Groen Links zakt naar 4, de ChristenUnie stijgt naar 7 en de Partij voor de Dieren blijft op 4 zetels. De PVV is stabiel op 16 zetels.

Peiling  week 35

Enorme sprong PvdA ten koste van SP

Na de debatten van afgelopen week stijgt de PvdA met maar liefst 5 zetels naar 25 zetels. Het lijkt erop dat deze zetels bij de SP vandaan komen, deze partij krimpt met 4 zetels naar 28. Het is duidelijk dat Roemer te vroeg gepiekt heeft, maar komt de opmars van Samson nog op tijd?

Rest van partijen stabiel

De peiling van deze week laat verder zien dat de debatten en alle aandacht in de media voor de andere partijen weinig uitmaakt. De VVD staat stabiel op 32 zetels, de PVV op 16, het CDA op 15, D66 op 16, Groen Links op 5 en de Partij voor de Dieren op 4 zetels. Alleen de ChristenUnie zakt 1 zetel en komt op 6 zetels uit.